:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2015   11:20

0

289

KiM:Subvencije za 1900 poljoprivrednih gazdinstava

„Sa obnovom registracije počeli smo 1.februara i postupak će trajati do 31.marta. Oko 70 odsto poljoprivrednika već je obnovilo registracije poljoprivrednih gazdinstava. Dostava dokumentacije je najveći problem i zato apelujem na sve koji su registrovali gazdinstva a nisu dobili dokumentaciju iz Zavoda za agrarna plaćanja da se jave Upravi trezora obnovu“, rekao je Slaviša Jovanović, ekspozitura Uprave trezora u Gračanici.
S ozirom da najvećem delu srpskog stanovništva na centralnom Kosmetu poljoprivreda predstavlja osnovni vid egzistencije ove subvencije su im, kako kažu poljoprivednici dobrodošle, ali kako ističu da bi mnogo bolje bilo kada bi mogli da ih dobiju pred početak glavnih poljoprivrednih radova.

„Da bi smo mogli nešto da odradimo i da bi imali neku dobit moramo da startujemo sa radovima u proleće. Medjutim, Ministarstvo nam ne isporuči subvenciju na vreme i zbog nedostatka novca ne možemo da odradimo sve poslove koji su potrebni kako bi prinosi bili bolji“, kaže Dobrivoje Ristić iz Gračanice, a i ostali korisnici subvencija žale se na kašnjenje.

Rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava je 31.mart a pravo na podsticajna sredstva i subvencije Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije u Kosovskom okrugu, kako se procenjuje, ostvariće oko 1.900 registrovanih poljoprivrednih domaćinstava.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva