:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2019   20:27

0

206

Kokezi jednoglasno novi mandat - prioritet Nacionalni stadion

Aktuelni predsednik predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza danas je jednoglasno dobio novi četvorogodišnji mandat na sednici Skupštine u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Predsedniku FSS ovo će biti drugi mandat, a Kokeza je bio jedini kandidat za tu funkciju.

Za njega je glasalo svih 68 prisutnih delegata.

"Zahvalio bih se svima što ste mi ukazali čast da vodim Fudbalski savez Srbije. Hvala vam još jednom", rekao je Kokeza posle glasanja na konstitutivnoj sednici.

Za potpredsednike FSS jednoglasno su izabrani Marko Pantelić, Nenad Bjeković i Savo Milošević.

Na Kokezin predlog izabran je novi Izvršni odbor koji će, sem njega, činiti Dragan Simović, Slobodan Ilić, Novica Tončev, Ilija Petković, Milan Karadžić, Miloš Miljanić, Nenad Bjeković, Dušan Mrakić, Marijan Rnić, Janoš Žemberi, Branko Stojaković, Saša Bajčetić, Dragan Lazović i Dragan Ilić.

Članovi odbora za Hitna pitanja su predsednik Kokeza, Bjeković, Novica Tončev, Petković i Slobodan Ilić.

Sednici Skupštine prisustvovali su i Zoran Laković, direktor nacionalnih federacija UEFA, Dejan Savićević, član saveta FIFA i predsednik FS Crne Gore, Oliver Jung, menadžer razvojnog programa FIFA, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Žarko Zečević, potpredsednik OKS.

Nacionalni stadion u ovom mandatu

Kokeza je kao prioritete u novom mandatu označio kontinuitet rezultata A tima i poboljšanje infrastrukture, uključujući i izgradnju Nacionalnog stadiona.

"Posle propuštene prilike da učestvujemo na tri velika međunarodna takmičenja, uspeli smo da osvojimo prvo mesto u teškoj kvalifikacionoj grupi i izborimo direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Da bi se srpski fudbal dalje razvijao neophodno je da ostvarujemo rezultate u kontinuitetu. Stoga ćemo učiniti sve kako bismo obezbedili najbolje moguće uslove A reprezentaciji da ostvari plasman na EP 2020", rekao je Kokeza.

Prema njegovim rečima, bolje sutra srpskog fudbala nezamislivo je bez adekvatne infrastrukture.

"U tom smislu, zajedno sa državom - Vladom Srbije i Gradom Beogradom utvrđena je lokacija i pokrenut projekat izgradnje Nacionalnog stadiona. Na tom poslu se svakodnevno radi i nakon dobijanja studije izvodljivosti koja će uskoro biti gotova, krenućemo u projektovanje i izgradnju stadiona. U ovom mandatu otvorićemo jedan od najlepših i najmodernijih stadiona u ovom delu Evrope. Na tom stadionu želimo da gledamo neko od finala LŠ ili LE, kao i utakmice najvećih globalnih fudbalskih takmičenja", rekao je on.

Kokeza je istakao da je pored izgradnje nacionalnog stadiona, Vlada zajedno sa FS S najavila rekonstrukciju i izgradnju velikog broja stadiona u Srbiji, kako bi se fudbalska infrastruktura podigla na evropski nivo i kako bi dobili stadione koji ispunjavaju najviše standarde UEFA.

"To je jedan od najvažnijih uslova za razvoj fudbala u Srbiji, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou. Želimo da naša reprezentacije igra kvalifikacione utakmice širom Srbije i da tako oživimo velike gradove, nekada značajne fudbalske centre", poručio je Kokeza.

Izvor: Танјуг

fudbalKokezanacionalni stadion
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva