:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Februar 11, 2019   9:54

0

238

Komandant Kfora: NATO preispituje svoj nivo posvećenosti KBS-u

General-major Lorenco D'Adario izjavio je da su međunarodne vojne trupe posvećene održavanju sigurnog okruženja na Kosovu, uprkos političkim dešavanjima i mogućim tenzijama.

"Politiku prepuštam političarima i vidim da demokratija funkcioniše. Vi se trudite, imate dinamiku, koalicije, glasanje i tako dalje. I ovo je u redu. Ono što me zabrinjava su posledice političkih aktivnosti, izjava, retorike, naracije, akcija koje mogu biti političke prirode, ali sa posledicama na bezbednost ", rekao je komandant Kfora Lorenco Dadario u intervjuu Kohi ditore.

O saradnji sa Kosovskim bezbednosnim snagama nakon odluke kosovske Skupštine da se transformišu u vojsku, rekao je da NATO još uvek preispituje svoj nivo posvećenosti KBS-u i da je to politička diskusija koja uključuje zemlje članice NATO-a i one koji doprinose. 

"Ono što bih rekao je da se naši odnosi sa KBS-om nisu promenili",rekao je komandant Kfora. 

Na pitanje o severu Kosova, Dadario je rekao da je ta "oblast i dalje talac političke situacije i da su ljudi zabrinuti za rešenje".

"Od vitalne je važnosti okupiti policiju i druge institucije, tako da svi pokušaju da daju sve od sebe", zaključio je italijanski general.

Izvor: RTS

KFORKiMKBS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva