:

:

TV Most

clock

Decembar 15, 2018   21:38

0

233

"Kompromis jedino rešenje, ali nismo mu ni blizu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napominje da je kompromis sa Prištinom jedini spas za Srbiju, ali da ni blizu nismo nikakvom rešenju, niti se o njemu trenutno razgovara.

Na pitanje da li je tačno tumačenje da prekid dijaloga odgovara i Briselu i Prištini i Beogradu i koje je to njegovo rešenje, jer se u javnosti samo govori o nekom predlogu razgraničenja, Vučić kaže:

"Jasno je da za to nemamo podršku u zemlji, ni da Albanci to neće. Nemam ja to rešenje, ne postoji to rešenje, moje je bilo da se borim".

Makar propao i izgubio sve, kaže, voleo bi da rešenje postoji.

"Da ostane zapamćeno da sam nešto realno, racionalo, važno predložio, ma šta drugi govorili. U istoriji će ostati zapisano da smo sproveli fiskalu konsolidaciju, i druge ekonosmke mere, ali to je održivo samo ako imamo mir, mir imamo samo ako postignemo rešenje, inacće cghe t biti krhki mir. Jesmo li blizu? Nismo nigde, ni ne razgovaramo", rekao je Vučić.

Kako kaže, i kad predloži nešto - to se prvo odbije u srpskoj javnosti, a potom i kod Albanaca.

Veruje, međutim, da Brisel iskreno želi dogovor.

"Ja sam rekao da je razgraničenje kompromis. Svaki kompromis je spas za Srbiju, ali ćemo rešenje teško postići posle ovakvih saopštenja u Prištini", rekao je Vučić.

Predsednik je na TV Prva govorio i o protestima. Poručio je da neće da ispunjava zahteve onih za koje smatra da su bili katastrofalni za Srbiju i koji su pokrali zemlju, ali da poštuje narod.

Izvor: Taнјуг

Vučić kompromisKosovo i Metohija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva