:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 11, 2019   12:53

0

241

Kosovo: Odbor skupštine odbio da razmatra Bahtirijevu peticiju

Odbor za predstavke kosovske skupštine odbio je da razmatra peticiju gradonačelnika južne Mitrovice Agima Bahtirija o ujedinjenju severnog i južnog dela grada i prosledio je vladi na mišljenje, dok u vladi u Prištini kažu da je to pitanje o kojem treba da se izjasni parlament, piše „Koha ditore“, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Podseća se da je Bahtiri pre skoro mesec dana podneo peticiju sa više od 16.000 potpisa građana za ujedinjenje južne i severne Mitrovice u jednu opštinu.

Prema pisanju „Kohe“, peticija nije razmatrana na skupštinskom Odboru za predstavke, a KTV je prenela da članovi ovog odbora kažu da je „reč o pitanju koje prevazilazi njihove nadležnosti“.

Navodi se da je KTV pokušala da proveri da li je peticija u vladi, ali je dobila odgovor da je to tema za parlament.

Podseća se da je Bahtiri nedavno izjavio da će, „ako do ujedinjenja ne dođe, biti rata“ i navodi da on ima podršku kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika skupštine Kadrija Veseljija, dok se premijer Ramuš Haradinaj toj inicijativi protivi, a iz vlade su ranije saopštili da je aktima utvrđeno da se Mitrovica sastoji iz dve opštine – severne i južne Mitrovice.

Izvor: Танјуг

KiMKosovska Mitrovicaujedinjenje Mitrovice

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva