:

:

TV Most

clock

April 21, 2019   17:08

0

198

Kosovo: Po mesec dana pritvora za četvoricu povratnika iz Sirije

Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora za četvoricu osumnjičenih terorista koji su se u noći izmedju petka i subote zajedno sa još oko sto drugih kosovskih državljana vratili iz Sirije na Kosovo.

Prema portalu gazetaexpress.com reč je o Agonu Misini, Arijanu Krieziu, Redžu Tafaju i Visaru Ćukovciju.

U noći izmedju petka i subote iz Sirije je u Prištinu vraćeno 110 državljana Kosova, od kojih četvoro boraca, 32 žene i 74 dece.

Vraćeno je još devetoro dece koja su izgubila roditelje u ratu, saopšteno je iz Policije Kosova.

Četvorica boraca su na zahtev tužilaštva pritvoreni na 48 sati.

Ostalima je pružena potrebna zdravstvena i rehabilitaciona pomoć. Povratnici se nalaze u centru za azil na periferiji Prištine.

Prema policijskim informacijama, veruje se da se u Siriji i dalje nalazi još oko 30 boraca u konfliktnim zonama, 49 žena i osmoro dece, koji su gradjani Kosova, ili poreklom sa Kosova. Kosovo će, kako je najavljeno, raditi i na njihovom povratku.

Ministar pravde Abeljard Tahiri juče je na konferenciji za medije rekao da se na ovoj inicijativi radilo od oktobra prošle godine i da je podrška SAD bila od izuzetne važnosti.

„Uloga SAD je bila od izuzetne važnosti u ovom procesu, kao i ostalih država kada se radi o razmeni informacija i o tome gde se gradjani nalaze. Zbog osetljivosti cele ove operacije ne možemo govoriti o detaljima. Ali, mogu reći da bez podrške SAD-a, ova operacija ne bi mogla da se realizuje“, kazao je Tahiri na konferenciji za novinare.

Izvor: Beta

KiMpritvorSirija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva