:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 08, 2019   21:31

0

246

Krasnići: Vašington ignoriše Haradinaja generalno

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj boravio je proteklog vikenda u poseti SAD, prvoj u ovom mandatu.

Tamo se, međutim, nije sastao ni s jednim američkim zvaničnikom, piše prištinska Bota sot, a politički analitičar Faik Krasnići kaže da Vašington ignoriše kosovskog premijera zbog generalno lošeg rada, ne samo zbog takse nametnute Srbiji.

Haradinaj je u SAD otputovao na poziv Albanaca iz Malesije, a sastao se sa Vljorom Čitaku, koju je nedavno kritikovao i nazvao ambasadorkom Hašima Tačija.

Komentarišući Haradinajevu posetu SAD za "Svet danas", Krasnići kaže da je činjenica da je premijer privremenih prištinskih institucija u Americi boravio privatno.

"Kada odete u SAD i ne sretnete nijednog američkog zvaničnika, bilo da se radi o običnim američkim zvaničnicima, to znači da ste otišli u privatnu posetu Ili turizam. Ova poseta premijera Haradinaja SAD bila je samo iz jednog razloga, da utiša glasove nakon što mu je krajm prošle godine odbijen zahtev za vizu i nije otišao na Molitveni doručak. Odmah kad je stigao u SAD, Haradinaj se slikao kraj prozora kotela u kojem je odseo", naveo je Krasnići.

Krasnići smatra da Haradinaja SAD odbacuju generalno zbog lošeg "upravljanja Kosovom", a ne samo zbog nametnute takse na proizvode iz Srbije.

“Premijer Haradinaj nema potrebe da fantazira i da priča bajke. Ako ga SAD ignorišu, to ne znači da je to samo zbog poreza na proizvode iz Srbije, već zbog toga što ništa nisu uradili na Kosovu", rekao je Kranići.

"Dodao je da je Eliot Engel veliki prijatelj Albanaca, koji ima veliku težinu u američkoj politici, a činjnica da se nije sreo sa Haradinajem je veoma negativan signal za premijera", rekao je Krasnići za Bota sot.

Izvor: Танјуг, B92

KiMHaradinajVašingtonSADFaik Krasnići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva