:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

SAD

clock

Novembar 29, 2018   17:10

0

151

Kremlj: Porošenko želi da isprovocira dodatne tenzije

Kremlj je danas oštro kritikovao zahtev ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da NATO uputi brodove u Azovsko more, ocenjujući da je "očigledno cilj da se isprovociraju dodatne tenzije".

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je postavljanje pitanja na takav način "usmereno na provociranje dodatnih tenzija i nastavak provokativne politike zasnovane na predizbornim unutrašnjim političkim interesima predsednika (Petra) Porošenka", navodi TAS S.

Porošenko je prethodno rekao da se nada da su zemlje NATO "sada spremne da premeste pomorske brodove u Azovsko more kako bi pomogle Ukrajini i osigurale bezbednost", podseća AP.

Predsednik Ukrajine je, takođe, optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da anektira celu Ukrajinu i pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel da podrži Kijev.

On je u intervjuu za današnji nemački "Bild" i medijsku grupu "Funke" odbacio tvrdnje Rusije da su tri ukrajinska broda ilegalno ušla u ruske vode u Azovskom moru u nedelju i da je to bila provokacija.

Rusija razmestila nov raketni sistem S-400 na Krimu

Rusija je danas razmestila novu diviziju unapređenih protivavionskih raketnih sistema S-400 "Trijumf", javila je agencija TASS.

Nova divizija raspoređena je kod Džankoja, na severu Krima, saopšteno je iz ruske Crnomorske flote.

Reč je o najnovijem sistemu raketa zemlja-vazduh srednjeg i dugog dometa. Sistem je napravljen za uništavanje aviona, krstarećih i balističkih raketa, a može da se koristi i protiv ciljeva na zemlji.

Rusija na Krimu već ima postojeća tri ovakva sistema.

Ukrajina: Samo ukrajinski građani mogu da putuju na Krim

Ukrajinska granična služba saopštila je danas da će samo dozvoliti ukrajinskim građanima da putuju na Krim nakon uvođenja ratnog stanja do 26. decembra.

"U vezi sa uvođenjem ratnog stanja, administrativna granica sa privremeno okupiranim Krimom može biti pređena isključivo sa ukrajinskim dokumentima", izjavio je portparol ukrajinske granične službe, preneo je Rojters.

Izvor: Tan jug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva