:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 11, 2019   17:26

0

87

Krstulović Opara: Oni koji podržavaju mržnju nisu Split

Gradonačelnik Splita poručio je, povodom incidenata u tom gradu, od napada na vaterpoliste Crvene zvezde do grafita mržnje ispisanih na osnovnoj školi, da Split nije i neće biti grad koji toleriše govor mržnje i da oni koji to podržavaju nisu Split.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je rekao da je ono što se protekla tri dana događa u Splitu suprotno duhu uvažavanja, tolerancije i gostoljubivosti koju Split živi, neguje i kojom se ponosi.

On je dodao da veruje da je reč o izolovanim nedelima ljudi koji nanose štetu gradu i Hrvatskoj.

„Već sam rekao, Split nije i neće biti grad koji toleriše govor mržnje i nasilje bilo kakve vrste. Iscrtavanje neprimerenih poruka i simbola na Osnovnoj školi Skalice za svaku je osudu. Protiv tih strašnih poruka moramo se boriti edukacijom i stvaranjem atmosfere u kojima su ovakve i slične škrabotine apsolutno neprihvatljive. Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolovati i kazniti krivce koji nanose štetu našem gradu“, istakao je splitski gradonačelnik i poručio im: „Vi niste Split!“, prenosi Hina.

Saopštenje medijima gradonačelnik Splita je objavio nakon što je danas otkriveno da su na zgradi Osnovne škole Skalice osvanuli natpisi s porukama mržnje.

Na zidovima je crnim sprejem nacrtan ustaški i nacistički simbol, kao i poruke poruke „Mrzim policiju“, „Mrzi Srbiju“, „Mrzim školu i Srbe“, „Smrt“, „Smrt policiji“, „Stoka neodgojena“ i „1945.“.

Policija je navela da im je to u jutarnjim satima prijavila direktorka škole i da se radi na slučaju kako bi otkrili počinitelja ili više njih.

U subotu su na Rivi najprije verbalno, a zatim i fizički napadnuta trojica vaterpolista „Crvene zvezde“.

Policija je od petorice napadača uhapsila trojicu, a istražni sudija će odlučiti hoće li suđenje za počinjena krivična dela iz mržnje čekati na slobodi ili u zatvoru na Bilicama.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva