:

:

TV Most

clock

Oktobar 11, 2018   12:29

0

170

Kuburović i ambasador Turske o saradnji u pravosuđu

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanžuom Bilgičem o saradnji dve države u oblasti pravosuđa, kao i o zajedničkim projektima u cilju unapređenja pravosudnog sistema, a jedna od podrški Turske, kako je rečeno, je rekonstrukcija zgrade suda u Novom Pazaru.Kuburović je ukazala da je pravosudna saradnja između Srbije i Turske dobra i istakla da će tokom novembra biti organizovano i svečano otvaranje zgrade suda u Novom Pazaru.

Ministarka i ambasador usaglasili su se da Srbija i Turska imaju odlične odnose, da su oni trenutno i najbolji u celoj istoriji, a sve zahvaljujući zalaganju predsednika dve države, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ambasador je istakao da Turska želi da pruži podršku Srbiji u svakoj oblasti, i pravosuđu, zdravstvu...

Bilgič je dodao da je jedna od takvih podrški u okviru "Tika" projekta i rekonstrukcija i nadogradnja zgrade suda u Novom Pazaru.

Kuburović je zahvalila na podršci koju je taj projekat pružio jačanju pravosudne infrastrukture u Srbiji i dodala da je ta zgrada, pored toga što je renovirana, dobila i novih 1.000 kvadratnih metara, što znatno poboljšava uslove rada zaposlenih.

Ona je navela da će pored Osnovnog i Višeg suda, u toj zgradi biti smešteni i Prekršajni sud Novog Pazara i odeljenje Pravosudne akademije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva