:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2019   18:24

0

303

Kuburovićeva i Đurić o optužbama Tahirija

Jedinu krivicu koju snosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić jeste njegovo strpljenje, hladna glava i odlučan stav da na sve provokacije iz Prištine odgovara mirnim tonom, bez pretnji i bez poziva na nasilje, navodi Ministarstvo pravde. Marko Đurić smatra da panika i nervoza albanskih političara zbog iznošenja informacija vezanih za ubistvo Olivera Ivanovića pokazuju njihov strah od mogućnosti da bude obelodanjeno još saznanja o ovom zločinu, koja govore o direktnoj umešanosti Prištine.

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da srpski organi nisu i neće skrivati i prikrivati zločince i ubice, kao što to rade ovekovečeni zločinci OVK, poput Tačija, Haradinaja i Veseljija, ogrnuti u ruho takozvanih kosovskih političara.

"Nema sumnje, u jednom su u pravu, a to je da sigurno postoji politička pozadina ubistva Olivera Ivanovića, jer da nije tako prištinski organi nikada ne bi odbili formiranje zajedničkog istražnog tima sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, nikada ne bi odbili da proslede čaure sa mesta ubistva, a ne bi im trebalo i nekoliko meseci da proslede Zapisnik sa uviđaja", kaže Kuburović. 

"Takozvani kosovski organi nijednu zamolnicu za dostavljanje informacija u vezi sa navodnom istragom protiv Milana Radoičića nisu dostavili Beogradu, iz čega se vidi pravna i činjenična osnovanost njihovih optužbi", navodi se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić smatra da panika i nervoza albanskih političara zbog iznošenja informacija vezanih za ubistvo Olivera Ivanovića pokazuju njihov strah od mogućnosti da bude obelodanjeno još saznanja o ovom zločinu, koja govore o direktnoj umešanosti Prištine. 

"To govori o odgovornosti onih koji su ovaj zločin želeli da pripišu Srbiji, sakriju krvave tragove, i čak iskoriste monstruozni zločin za napad na Srbe i Srbiju", zaključio je Đurić.

Izvor: RTS

KuburovićĐurićIvanovićVučićTačiTahiriHaradinajVeselji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva