:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Mart 21, 2019   15:34

0

281

Laboratorijska oprema za Dom zdravlja u Donjoj Gušterici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas, u pratnji opštinskog direktora zdravstva Aleksandra Popovića, Dom zravlja u Donjoj Gušterici i tom prilikom uručio vrednu opremu za mikrobiološku laboratoriju.

 „Jedan od prioriteta Opštine Gračanica će i dalje biti poboljšanje rada svih zdravstvenih ustanova. Uručili smo danas aparate koji će poboljšati laboratorijski rad ove zdravstvene institucije i mogu da istaknem da ćemo i dalje pomagati zdravstveni sistem, jer naši meštani zaslužuju dobre uslove za lečenje. Najveći prioritet je izgradnja bolnice u našoj opštini i na što skorijem početku izgradnje aktivno radimo“, kazao je Popović.

Na vrednoj opremi zahvalio se dr Nebojša Milovanović koji je istakao da će ona mnogo značiti, kako zdravstvenoj ustanovi, tako i pacijentima.

„Duže vreme smo bili bez ovih aparata i naši pacijenti su bili uskraćeni za određene laboratorijske analize. Donacijom i korišćenjem aparata naši pacijenti dobiće mnogo kvalitetniju zdravstvenu uslugu, širok spektar laboratorijskih i biohemijskih analiza i što je najvažnije unapredićemo zdravstvo u našoj opštini. Lokalna samouprava je ovom donacijom pokazala da je zdravstvo jedan od stubova njenog razvoja“, kazao je dr Milovanović.

Direktor zdravstva i socijalne zaštite pri Opštini Gračanica Aleksandar Popović ističe da se to odeljenje svakodnevno trudi da poboljša situaciju u zdravstvu, ada je današnja donacija u cilju unapređenja primarne zdravstvene zaštite.

„Korišćenjem ovih aparata smanjiće se manuelni rad i vreme analize, ali će i kvalitativno biti poboljšana usluga pacijentima“, istakao je Popović.

Prof. dr Bratislav Lazić istakao je da uvek raduje činjenica da neko misli na zdravstvene insitucije, kao što to radi Opština Gračanica.

„U poslednje vreme dobili smo vrlo kvalitetne uređaje, koji nam omogućavaju, ne samo da radimo svoj posao, nego i da napravimo kvalitativni pomak, jer se radi o aparatima koji prate najsavremenija medicinska zbivanja i aktuelne medicinske izazove. Ovakva saradnja može doneti samo veliki uspeh“, kazao je Lazić.

Zdravstvenoj ustanovi u Donjoj Gušterici donirani su aparati za: CRP analizu, INR i biohemijski analizator.

Izvor: TV Most, saopštenje

Donja GuštericaLaboratorijska oprema
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva