:

:

TV Most

clock

April 23, 2019   18:17

0

259

Lavrov: Ujedinjenje Krima i Rusije se ne može promeniti

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je da je pitanje ponovnog ujedinjenja Krima i Rusije završeno i da nikakav spoljni faktor ne može takvu situaciju da promeni.

On je danas na prezentaciji zbirke“Krim u razvoju Rusije, istorija, politika, diplomatija. Arhivski dokumenti Ministarstva spoljnih poslova Rusije“ rekao da su „Krim i Rusija ponovo ujedinjeni na opšte dobro i da nijedna strana dekleracija SAD, EU ili NATO ne može da promeni tu činjenicu“, prenosi TAS S.

„Pitanje ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom je rešeno bez obzira da li se to nekome dopada ili ne“, podvukao je Lavrov i dodao kako „nijedna deklaracija koja dolazi iz Vašingtona, EU ili NATO nije sposobna da promeni tu stvarnost, ni u politički,a ni pravno“
Štaviše“,naglasio je ministar, poluostrvo je u poslednje vreme sve više posećeno od strane predstavnika iz političkih ,društvenih, poslovnih i kulturnih krugova, uključujući i one evropske i oni sami mogu da vide stvarnost na Krimu, i da njegovi stanovnici čvrsto stoje iza izbora koji su samostalno napravili.
Prema Lavrovu, klubovi „prijatelja Krima“ deluju i postoje u velikom broju zemalja, a Rusko ministarstvo spoljnih poslova će nastaviti svoj politički i informativni posao kako bi razjasnilo sve vezano za ponovno ujedinjene Krima i Rusije.

„Nastavićemo sa jačanjem međunarodnih i ekonomskih veza poluostrva u skladu sa doslednom spoljnom politikom Rusije“,obećao je ministar.
Lavrov je rekao da će ova zbirka dokumenata koja je danas predstavljena u velikoj meri doprineti radu Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Танјуг

LavrovKrimRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva