:

:

TV Most

Foto: Taнјуг

clock

Decembar 13, 2018   21:07

0

453

Lazanski: Kfor neiskren, akcija na severu KiM nije slučajna

Vojni komentator i novinar Miroslav Lazanski izjavio je da pripadnici Kfora nisu bili iskreni kada su saopštili da su međunarodne snage došle na sever Kosova i Metohije u okviru redovne vežbe.

On je ocenio da današnja akcija pripadnika Kfora na severu Kosova i Metohije nije bila slučajna i da je pokazala da će međunarodne snage, na neki način, štititi proglašenje „vojske“ samoproglašenog Kosova.

„Nisu iskreni, lažu – oni su to izveli upravo zato da bi na neki način pokazali da će da štite i datum formiranja i cilj proglašenja kosovske ‘vojske'“, rekao je Lazanski, prenosi Alo.rs.

Za njega je, kaže, pitanje zašto su pripadnici Kfora baš danas, dan uoči najavljenog formiranja vojske samoproglašenog Kosova, došli na sever Kosova i Metohije.

„Kako to baš da su danas došli? Došli su upravo zato da bi se našli kao neka vrsta podrške novoformiranim kosovskim oružanim snagama. Dakle, akcija nije nimalo slučajna“, uveren je.

Više od 45 vozila Kfora ušlo je jutros na sever Kosova i Metohije, a kolona se zaustavila u Leposaviću, da bi potom krenula ka Kosovskoj Mitrovici. Osim borbenih vozila, pripadnici Kfora nosili su i opremu za blokade i pravljenje barijera poput građevinskih mašina, bagera i kolutova žice.

Iz Kfora su naveli da je reč o redovnoj vežbi i da brinu o bezbednosti Srba.

Izvor: Taнјуг

Kosovo i MetohijaLazanski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva