:

:

TV Most

clock

Oktobar 15, 2018   18:02

0

64

Ljajić: Kupovina albanskog Telekoma ne bi bila pretnja

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić kaže da kupovina albanskog Telekoma od strane Telekoma Srbija, ne bi predstavljala nikakvu pretnju, niti razlog da se neko zabrine za svoju bezbednost.

"Ja nisam odavno čuo da je neki visoki funkcioner nekom izjavom eleminisao nekog kupca. Mi se nadamo da će odluka biti ekonomska, a ne politička", rekao je Lajić za televiziju Klan iz Tirane.

Klan navodi da se Telekom Srbija još uvek nada da će naći tržište u Albaniji.

U izveštaju te televizije, navodi se da ponuda srpskog Telekoma nije još dobila zvaničan odgovor uprkos političkim natezanjama oko te moguće kupovine i protivljenja vlasti u Tirani i albanskog premijera Edija Rame.

Klan se, takođe, osvrće i na ideju zajedničkog tržišta i prenosi Ljajićevu izjavu da se to ne može postići protekcionizmom ili odbijanjima.

"Apelujemo da o tome odlučuju ekonomski faktori, a ne oni politički", poručio je Lajić.

Televizija iz Tirane navodi da ima mnogo srpskih investitora koji su zainteresovani za izgradnju hotela na albanskom primoriju i da je ministar Lajić izjavio da jedni na druge treba da gledamo kao na partnere, a ne kao na neprijatelje, kako bi izgradili budućnost i omogućili ekonomski rast, jer su u pitanju države sa manjim tržištima.

To, kako je naveo, od nas traži i Evropska unija u skladu sa Berlinskim procesom.

Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva