:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 22, 2018   10:09

0

47

Ljajić: Srbi na KiM treba da se ponašaju kao Albanci 90-ih

Srbi na Kosovu i Metohiji i druge manjine, trebalo bi da se ponašaju kao Albanci 90-ih godina i da o svim elementarnim kršenjima ljudskih prava redovno izveštavaju relevantne međunarodne instutucije, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Lajić je to rekao povodom poslednjeg napada na Srbe na Kosovu i Metohiji i dodao da to neće rešiti problem, ali svakako može da skrene pažnju na njihov težak položaj.

Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, juče su kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice (Studenice) hvostanske.

Ljajić smatra da takvi incidenti nemaju nikakave veze sa bilo kakvom politikom, već sa elementarnim ljudskim pravima i bezbednošću ljudi koji su predmet napada samo zbog nacionalne pripadnosti.

„Bez ozbira što se ovaj svet dramatično promenio u odnosu na pre 10-20 godina, svako je osetljiv na ugrožvanje ljudskih, građanskih prava i čini mi se da bi političke i nevladine organizacije na KiM morale više o tome da vode računa“, rekao je Ljajić za TV Prva.

Istakao je da cela atmosfera ukazuje da nismo blizu rešenja kosovskog pitanja i da ne postoji spremnost, niti demokratski legitimitet u Prištini koji bi mogao da „iznese“ pregovore.

„Vidimo da je međunarodna zajednica, očigledno, zaokupljena nekim drugim problemima i sve to naslućuje da ćemo još relativno dugo čekati da to bude na dnevnom redu i da ozbiljno počne da se rešava kosovsko pitanje“, rekao je Ljajić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva