:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2019   12:58

0

276

Ljimaj: Svi koji dođu traže ukidanje takse za nastavak dijaloga

Direktor za politička pitanja u britanskom ministarstvu spoljnih poslova Ričard Mur sastao se u Prištini sa članovima kosovskog tima za dijalog sa Beogradom, od kojih je zatražio povlačenje odluke o taksama kako bi se nastavio dijalog.

"Svi koji dolaze nastoje da se ukine taksa ili uklone prepreke za pokretanje dijaloga", rekao je nakon sastanka koopredsedvajući prištinskog tima Fatmir Ljimaj.

Ljimaj navodi da su britanskog zvaničnika izvestili o pripremama za dijalog i usvojenoj platformi u kosovskoj skupštini.

"Svima koji dođu, nastojimo da objasnimo prilike za nastavak dijaloga, i da pokušavamao da objasnimo da uslovi nisu dobri", naveo je Ljimaj.

Drugi koopredsedavajući tima Špend Ahmeti rekao je da je i britanski zvaničnik bio jasan u  očekivanju da Kosovo tokom dijaloga bude priznato od strane Beograda.

Ljimaj je, između ostalog, govorio i o sastanku koji je sa Ahmetijem nedavno imao u Briselu i o mogućim neslaganjima unutar kosovske koalicije.

"Naši sastanci u Briselu su redovni i ne treba ih drugačije gledati. Delegacija je veoma jedinstvena ", rekao je Ljimaj.

Naveo je da je saradnja između članova tima u redu, uprkos izveštajima o mogućim neslaganjima.

Britanski zvaničnik se nije obraćao medijima, a nakon sastanka sa pregovaračkom ekipom, sastaje se sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem.

Dolazak britanskog zvaničnika u Prištinu bio je prethodno zakazan za juče, ali je zbog loših vremenskih prilika pomeren za danas.

Izvor: RTS

Ljimajtaksedijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva