:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 16, 2018   8:15

0

303

Lokalni izbori u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

U Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli održavaju se lokalni izbori.

Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvuje osam lista, a pravo glasa ima 16.483 birača. Glasa se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine. 

Prva na glasačkom listiću na izborima u Lučanima je lista Aleksandar Vučić – Zato što volimo Lučane i Dragačevo, druga je PUPS Milana Krkobabića, dok je treći Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS). Četvrta lista je koalicija okupljena u Savezu za Srbiju, peta Vojislav Šešelj SRS, šesta Ivica Dačić – SPS, sedma je Grupa građana "Jedan tim" – Ivica Vukićević i osma je Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma.

Novi skupštinski saziv opštine Lučani nakon ovih izbora imaće 35 odbornika, što je za deset manje nego do sada.

Doljevcu, gde su vanredni izbori raspisani posle ostavke predsednika Gorana Ljubića, građani biraju 37 odbornika u lokalnoj skupštini.

Na izborima se takmiči pet stranaka i jedna grupa građana: SNS, SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija, SRS i Grupa građana "Za demokratski Doljevac". Pravo glasa na izborima u Doljevcu ima 14.700 građana.

Na vanrednim lokalnim izborima na 31. biračkom mestu glasaju i građani Kladova i to za 28 odbornika u lokalnom parlamentu. Prijavljene su četiri liste – SNS, SPS, PUPS i SRS, a pravo glasa ima nešto više od 22.300 građana.

U opštini Kula oko 36.000 birača glasa na 40 biračkih mesta za izbor novog saziva lokalnog parlamenta koji će imati 37 odbornika.

Na izborima u Kuli učetvuje osam izbornih lista: Aleksandar Vučić – Zato što volim Kulu, SPS - Ivica Dačić, Pokret Kraljevine Srbije – Marko Košutić, Ruska stranka, Dušan Hajduković – Kekini principi, Pokret socijalista – Aleksandar Vulin, SRS – dr Vojislav Šešelj, PUPS – Milan Krkobabić i Grupa građana "Kritična masa".

Izvor: RTS

Lokalni izboriLučani Doljevаc Kladovо Kulа
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva