:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2018   8:54

0

321

Lončar: Za sada ima lekova,ali može da bude ozbiljnih problema

Pacijenti koji se jave u zdravstvene ustanove na KiM dobiće svu neophodnu pomoć i lekove i tako će biti i u narednim danima, ali ako se nastavi blokada nastala zbog uvođenja taksi na proizvode iz Srbije, nastaće ozbiljan problem jer nećemo moći da funkcionišemo, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je gostujući na RTS-u rekao da pacijenti u ovom momentu nemaju razloga da idu na neko drugo mesto, ali da će biti problema ako se nastavi ovakva situacija. „Država Srbija će odraditi svoj deo posla, misli na svoje građane i obezbediće što je neophodno da ne dođe do humanitarne katastrofe“, rekao je Lončar.

On je podsetio da kada se događala migrantska kriza, Srbija „nije mogla da ostane živa“ od raznih organizacija, Lekara bez granica, Svetske zdravstvene organizacije, a da sada „apsolutno niko“ nije zvao da pita za stanje.

„A tada su znali da traže da iz našeg zdravstvenog sistema dajemo vakcine za njih, da li su dobili te vakcine. Niko sada nije kontaktirao ni nas ni ljude dole. Mnogo je glasna ta tišina sa njihove strane“, rekao je Lončar.

On je istakao da će Srbija raditi svoj posao i sve što je potrebno.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva