:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Decembar 19, 2018   10:45

0

208

London uspostavlja novi migracioni sistem nakon Bregzita

Velika Britanija će nakon napuštanja EU uvesti novi migracioni sistem, nova vizna pravila, ali bez ograničenja za visoko kvalifikovane radnike.

Britanski ministar unutrašnjih poslova Sajid Džavid najavio je da će posle napuštanja Evropske unije, Velika Britanija uvesti novi migracioni sistem čiji će zadatak biti da reguliše imigraciju u državi na "održivom nivou", prenosi MIA.

Prema rečima Džavida, novi sistem, koji će zaustaviti slobodno kretanje građana drugih zemalja članica Evropske unije, podrazumevaće i nova vizna pravila za kvalifikovanu radnu snagu, ali neće predviđati ograničenja za ulazak u državu za visoko kvalifikovane radnike poput lekara i inženjera. 

"To će biti jedinstveni imigracioni sistem zasnovan na kvalifikacijama, talentu i stručnosti pojedinaca, a ne na tome odakle oni potiču ili dolaze", rekao je Džavid. 

Upravo strah od migracijskih posledica na socijalni i ekonomski sistem Velike Britanije, posebno nakon priliva radnika iz siromašnijih zemalja članica EU iz istočne Evrope, bio je jedan od razloga kod većine Britanaca na referendumu u 2016. godini da glasaju za izlazak Britanije iz Evropske unije.

Izvor: Танјуг

Londonmigranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva