:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 16, 2019   18:42

0

110

Makron i Putin razgovarali o Siriji i Ukrajini

Predsednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, razgovarali su telefonom o situaciji u Siriji i Ukrajini, saopštio je danas kabinet francuskog predsednika.

Kako se navodi u saopštenju, Makron je naglasio da su prioriteti Francuske u Siriji da se okonča borba međunarodne koalicije protiv Islamske države, zaštiti stanovništvo i omogući prolazak humanitarne pomoći, i zatražio da se političko rešenje za sukobe postigne kroz pregovore.

On je naglasio da je potrebno uložiti napore kako bi se omogućile ustavne reforme, kao i slobodni i verodostojni izbori, pod pokroviteljstvom SAD, prenosi Blumberg.

„Francusko-ruski mehanizam koordinacije za Siriju mora da omogući napredak u ovom pravcu, uz sve zainteresovane strane“, navodi se u saopštenju.

S druge strane, kako se navodi u saopštenju Kremlja, Putin se tokom razgovora usredsredio na niz antiruskih poteza u Ukrajini, prenosi TAS S.

„Dok su razmenjujivali stavove o Ukrajini, Vladimir Putin je privukao pažnju Emanuela Makrona na bujicu antirsuke retorike od strane vlade u Kijevu, u kontekstu predsedničkih izbora, zakazanih za mart“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Kako se dodaje, tokom razgovora istaknuto je da su potezi ukrajinske strane, uljučujući odluku da zabrani ruskim posmatračima da posmatraju izbore kao i odbijanje da organizuje biračka mesta u Rusiji, protiv „opšteprihvaćenih demokratskih normi i principa OEBS-a’.

Izvor: Танјуг

PutinMakronSirijaUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva