:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 15, 2019   21:58

0

270

Makron otkazao obraćanje naciji: Tužan sam kad vidim da gori deo nas

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je večeras da je tužan zbog velikog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam u centru Pariza. On se odmah uputio na lice mesta, saopšteno je iz Jelisejske palate.

"Notr Dam je u plamenu. Mislima sam sa svim katolicima i Francuzima. Kao i svi naši sunarodnici, večeras sam tužan kad vidim da deo nas gori", napisao je Makron na Tviteru.

Kako prenosi "Skaj Njuz" on je odložio planirano obraćanje naciji "zbog strašnog požara u Notr Damu".

Kako je ranije bilo najavljeno, Makron je trebalo večeras posle tromesečne nacionalne debate da iznese svoj plan odgovora na krizu izazvanu protestima Žutih prsluka.

Gradonačelnik Pariza, An Hidalg, nazvala je požar "užasnim" i apelovala ljudima koji se nalaze u blizini katedrale da poštuju sigurnosne parametre koje su uspostavile spasilačke ekipe.

Lokalni mediji preneli su video snimke na kojima se vidi kako plamen zahvata krov katedrale koja je okružena građevinskim skelama.

Vatrogasci se bore da lokalizuju požar. Na vrhu gotske katedrale vidi se dim kao i vatra pored njena dva zvonika, a srušio se i jedan toranj na crkvi.

Vlasti su rekle da je moguće da je vatra povezana sa radovima na obnovi crkve.

Izvor: Blic

MakronNotr Dampožar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva