:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2018   20:17

0

124

Mala i srednja preduzeća lakše i povoljnije do kredita

Evropski investicioni fond i pet banaka iz Srbije potpisali su u Vladi ugovor o finansisiranju kreditnih linija za mala i srednja preduzeća, u iznosu od 20 miliona evra, koje fond daje bespovratno. Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac naglašava da omogućavanje povoljnih kredita za mala i srednja preduzeća treba da podstakne razvoj tog sektora.

Očekuje se da to, uz bankarska sredstva, omogući nove kredite od 180 miliona evra za oko 1.250 malih i srednjih preduzeća.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

"Ovo je prvo pokretanje ovakvog sporazuma preko IPA fondova. Tu je takođe i mogućnost da Srbija počne da dobija sredstva iz nekih drugih fondova EU, kao što su fondovi za inovacije, ERAZMUS i drugi", rekao je Fabrici.

"Mi kao Vlada posebno radimo na podsticanju preduzetništva, posebno preduzetništva mladih i to radimo na dva načina, jedan veliki važan sistemski način je kroz reformu obrazovanja i uvođenje preduzetništva u obrazovanje, drugi je uvođenje olakšica za mala i srednja preduzeća, kaže premijerka Brnabić.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva