:

:

TV Most

Foto: Arhiva

clock

Oktobar 19, 2018   19:42

0

47

Mediji: Sednica Sobranja u 21 čas, odmah glasanje

 Makedonska TV21 objavila je da će u 21 čas večeras početi sednica Sobranja na kojoj se odmah očekuje glasanje o ustavnim promenama.

Ova televizija navodi da nema zvaničnu potvrdu, dok su drugi mediji istu informaciju pripisali predsedavajućem Sobranja Talata Džaferiju.

Makedonski premijer Zoran Zaev i deo poslanika opozicione stranke VMRO-DPMNE u međuvremenu su napustili zgradu makedonskog parlamenta.

Zaev je prilikom napuštanja Sobranja i odlaska u zgradu makedonske vlade, poručio za TV21 da se čine napori da se obezbedi parlamentarna većina.

Ova televizija navodi da je Zaev, na pitanje do kada će trajati sednica, odgovorio da je on samo gost i da Sobranje treba da odluči o tome.

„Tu sam samo gost i na Sobranju je da odluči. Čine se pokušaji da se obezbedi većina. Svakako da to bude u normalnim okolnostima“, rekao je Zaev.

Makedonski mediji prethodno su objavili da ni posle šest sati nije počela sednica Sobranja na kojoj je trebalo da bude nastavljena rasprava o ustavnim promenama u skladu sa Prespanskim sporazumom.

Tenzije su podignute, a „igra nerava“ i neizvesnost se nastavljaju, prenose mediji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva