:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 20, 2019   22:30

0

245

Mej: Parlament kriv za neuspeh "Bregzita"

Britanska premijerka Tereza Mej obratila se večeras javnosti zbog "Bregzita". Ona je svu krivicu za neuspešan izlazak Velike Britanije iz Evropske unije svalila na parlament, prenosi "Miror".

"Pre tri godine odlučili smo da izađemo iz EU. Nakon dve godine predstavnici u parlamentu ne mogu da se dogovore oko izlaska i zato nećemo izaći na vreme. Za mene je to veliki poraz i sigurna sam da je i javnost umorna", rekla je Mejova i navela kako zna da javnost želi da se ova priča završi.

Ona je apelovala da poslanici u parlamentu podrže sporazum Londona i Brisela. Dodala je da je pisala predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku i zatražila produžetak roka za izlazak iz EU.

"Nastaviću da radim danonoćno kako bih parlamentu ponudila najbolji sporazum, ali neću odlagati Bregzit posle 30. juna", poručila je Mejova.

Kada je reč o drugom referendum, istakla je da je jedan referendum već sproveden i da je na njemu javnost rekla šta želi.

"Vi ste rekli ono što želite, a na meni je da to sprovedem", poručila je Mej.

Pre obraćanja javnosti, premijerka se sastala sa liderom britanskih laburista Džeremijem Korbinom, koji je napustio sastanak.

Izvor: Blic

Tereza MejEUBregzit
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva