:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 12, 2018   15:12

0

69

Memorandum o saradnji socijalno-ekonomskih saveta Srbije i Grčke

Socijalno-ekonomski savet je s kolegama iz Grčke potpisao u Atini Memorandum o međusobnom razumevanju i saradnji.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zahvalio je na gostoprimstvu članovima Socijalno-ekonomskog saveta Grčke i naveo da su Srbija i Grčka veliki prijatelji koji imaju mogućnosti za još bolju saradnju, te podsetio da je saradnja dve zemlje u prethodnom periodu bila najizrazitija u oblasti bankarstva.

Đorđević je takođe naglasio da su Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić doprineli tome da Srbija od 2014. godine beleži ekonomski rast i krene uzlaznom putanjom.

"Uspeli smo da smanjimo nezaposlenost i povećamo bruto dohodak. Već tri godine zaredom imamo suficit u budžetu, privlačimo velike investitore, a zaduženja koja je zemlja imala uspeli smo da vratimo. Pruga Solun–Budimpešta, koja će prolaziti kroz Beograd, biće veliki potencijal da naše dve zemlje dodatno razviju saradnju, naveo je ministar.

Pomenuo je demografiju kao jedan od problema s kojim se Srbija aktivno bori, navodeći da je na čelu tima koje se tim pitanjem bavi predsednik Srbije.

Ministar je pozvao Grke da učestvuju u EU fondovima kojima je pristupila i Srbija.

"Srbija je prva zemlja koja je pristupila REC fondu, a da nije članica EU. Nedavno smo pristupili Socijalnom fondu, koji su zemlje Zapadnog Balkana potpisale u Beogradu, gde smo dobili podršku EU i Evropskog komesara za susedstvo i pregovore o proširenju Johanesa Hana, iako nismo članica EU. Vi ste naši prijatelji koji su već u EU, a pristupanje EU je naš strateški cilj. Podržite nas na tom putu i učestvujte u projektima", poručio je ministar.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva