:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 19, 2019   15:24

0

102

Mihajlović sa direktorom "Pauer Čajna relvejs"

Nastavak izgradnje obilaznice oko Beograda i predstojeće učešće delegacije Srbije, na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, na samitu „Jedan pojas, jedan put" u Pekingu, bile su teme današnjeg sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, sa Žen Lidžijem, zamenikom generalnog direktora kineske kompanije "Pauer Čajna rejlvejs".

"Zadovoljni smo saradnjom sa vašom kompanijom kad je u pitanju izgradnja sektora B obilaznice oko Beograda, očekujem da na predstojećem samitu u Pekingu potpišemo memorandum o razumevanju za nastavak izgradnje obilaznice, odnosno sektora C od Bubanj potoka do Pančeva", rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ona je naglasila da je izgradnja obilaznice oko Beograda od ogromnog značaja ne samo za glavni grad, već za celu Srbiju, jer će omogućiti povezivanje koridora 10 i 11, ali i doprineti izmeštanju teškog tranzitnog saobraćaja iz centra grada, povećanju bezbednosti saobraćaja i smanjenju zagađenja.

Na sastanku je bilo reči i o projektu izgradnje metroa u Beogradu, za koji će Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva pružiti punu podršku.

Žen Lidži istakao je da veoma ceni poverenje i podršku koje im pruža srpska vlada, te da su uvereni da oba projekta mogu uspešno da realizuju, s obzirom na iskustvo koje kao kompanija poseduju.

"Ne samo da smo zainteresovani za ove infrastrukturne projekte, već posedujemo sva neophodna znanja, iskustvo i tehnologiju da projekte izvedemo od početka do kraja, od planiranja, projektovanja, investiranja, do građevinskih radova", rekao je on.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva