:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2019   16:44

0

108

Mihajlovićeva i Skot o "Moravskom koridoru"

Plan je da izgradnja autoputa Pojate-Preljina počne na leto, a da se do tada obezbedi finansiranje, rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović na sastanku sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom. Kompanija "Behtel" ima ogromno iskustvo u realizaciji velikih projekata širom sveta, rekao Skot.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović je razgovarala sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o realizaciji projekta izgradnje "Moravskog koridora", odnosno autoputa Pojate-Preljina, saopštilo je Ministarstvo.

Mihajlovićeva je rekla da je ovaj projekat, vredan 800 miliona evra i za koji je potpisan memorandum s američkom kompanijom "Behtel", strateški važan za Srbiju jer će povezati dva autoputa, Koridor 10 i Koridor 11, preko centralne Srbije.

"Ovaj autoput važan je zbog bržeg razvoja Srbije, novih investicija, kao i zbog regionalnog povezivanja. Naš plan je da na leto počnemo radove, a do tada da obezbedimo finansiranje", istakla je Mihajlovićeva.

Ambasador Skot naveo je da kompanija "Behtel" ima ogromno iskustvo u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata širom sveta i da veruje da će se to videti i na projektu "Moravskog koridora".

Izvor: РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva