:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 23, 2019   12:03

0

170

Mihajlovićeva u Kini potpisuje više sporazuma

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, kao član državne delegacije boraviće od 24. do 27. aprila u zvaničnoj poseti Kini, gde će potpisati više sporazuma o saradnji Srbije i NR Kine.

Mihajlovićeva će sa Ministarstvom trgovine Kine potpisati dokument o osnivanju Grupe za investicije. Reč je o novom telu kojim će predsedavati potpredsednica Mihajlović, u kome će biti predstavnici Srbije i NR Kine, a baviće se svim zajedničkim projektima dve zemlje u infrastrukturi i industriji.

Osim memoranduma o osnivanju radne grupe za investicionu saradnju Srbije i NR Kine, potpredsednica Vlade potpisaće i sporazum koji se odnosi na nastavak izgradnje obilaznice oko Beograda, deonice od Bubanj potoka do Pančeva, sa konzorcijumom kineske kompanije "Pauer konstrakšen kompanija od Čajna" i azerbejdžanskog "Azvirta", saopšteno je iz kabineta Mihajlovićeve.

Sa istom kineskom kompanijom, ona će potpisati Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta "Beogradski metro". Biće potpisan i Protokol o saradnji na projektovanju i izvođenju radova na izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma (Fruškogorski koridor) sa kompanijom "Čajna roud end bridž korporejšen".

Tokom posete biće potpisan i ugovor sa kineskom Eksim bankom o kreditu za gradnju deonice auto-puta od Preljine do Požege. Ovim ugovorom omogućiće se nastavak izgradnje Koridora 11 koji povezuje Srbiju sa Crnom Gorom.

Mihajlovićeva će potpisati i Opšti ugovor za rekonstrukciju i modernizaciju deonica pruge na Koridoru 10, deonice Beograd-Niš-Preševo-državna granica sa Severnom Makedonijom, između Vlade Srbije, "Infrastrukture železnice Srbije" i kineske kompanije "Čajna roud end bridž korporejšen" (CRBC).

Pored toga, potpredsednica Mihajlović će potpisati i Sporazum o privredno-tehničkoj saradnji između vlada Srbije i NR Kine.

Mihajlovićeva će učestvovati i na panelu koji se održava u okviru Drugog foruma "Pojas i put", pod nazivom "Infrastrukturna povezanost", i sastaće se sa predstavnicima nekih od vodećih kineskih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva