:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Mart 14, 2019   9:23

0

231

Milinčić: Ruska deklaracija opomena na jedan strašan događaj

Glavna i odgovorna urednica "Sputnjika" Ljubinka Milinčić kaže za RTS da Rusija dokumentom usvojenom u gornjem domu traži kaznu za one koji su bombardovali SRJ 1999. godine.

Ljubinka Milinčić je objasnila da dokument koji je juče usvojen u gornjem domu ruskog parlamenta, a u kojem se navodi da je bombardovanje SRJ pretvorilo NATO u glavnu opasnost za bezbednost u svetu, nije samo protokolarni dokument.
"Ta odluka ili deklaracija gornjeg doma je veoma važna jer je opomena na jedan strašan događaj, kada je 19 zemalja bombardovalo jednu zemlju sa izmišljenim razlozima. Ona podseća, opominje i skreće pažnju na to da je promenio sve u svetu. Dokumentom se traži kazna za one koji su to uradili", napomenula je urednica Sputnjika gostujući u Dnevniku RTS-a.

Rusija se, kako kaže, ovim dokumentom bori za međunarodno pravo.

Urednica Sputnjika ukazuje da Rusija 1999. nije mogla da reaguje na bombardovanje jer su od Amerikanaca tražili kredit za žito. Ruska vojska je tada, kaže, umirala od gladi.

"Živeći u Moskvi više od 15 godina, mogu reći da sam srela mnogo ljudi koji su mi rekli da je bilo strašno kad su nas bombardovali, pa su mi pričali kad su protestovali pred američkom ambasador", priča urednica Sputnjika.

Dodaje da ne zna kako će naša skupština reagovati na ruski dokument.

"Mi smo zemlja koja vodi teške pregovore sada, posećuju nas iz svih zemalja da nam objasne šta nam je interes ili cilj. Obeležićemo i stavićemo na znanje svetu da je to bila nezakonita akcija. Mi nismo zaboravili bombardovanje, niti treba da zaboravimo", rekla je urednica Sputnjika.

Ovaj narod, ističe, nikada ne bi rekao "da" NATO-u na eventualnom referendumu. "Ali međunarodnu zajednicu za to baš briga, videli smo u Makedoniji", ukazala je Milinčićeva.

Očekuje da bar Crna Gora reaguje na donošenje dokumenta u Rusiji.

Izvor: RTS

bombardovanje SRJNATOruski dokument
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva