:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

Mart 19, 2019   8:18

0

306

Ministar Udovičić u poseti Republici Srpskoj

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović razgovaralli su juče u Banjaluci o pripremi pravne regulative u oblasti sporta i razvoju sistema sporta, budući da je u toku rad na Zakonu o sportu Republike Srpske, pri čemu je Srbija primer čija zakonska rešenja i njihovu primenu treba slediti.

"Izuzetno je važno što je do novog sastanka između naših ministarstava došlo tako brzo posle februarskog susreta u Beogradu i što je iskorišćena prilika da se prodube i dodatno konkretizuju razgovori koji su tada vocjeni. Razmenili smo mišljenja i znanja po pitanjima stipendiranja vrhunskih sportista, nacionalne kategorizacije sportova finansiranja sporta i drugih sistemskih rešenja u oblasti sporta", rekao je Udovičić.

On je dodao da su, takođe, razmenjena iskustva iz pripreme i realizacije koncepta revitalizacije i izgradnje infrastrukture - trenažnih centara, omladinskih i sportskih kampova i sportsko-turističkih kompleksa, kao i stvaranja uslova za takmičenje i pripremu sportista i njihovo iskorišćenje u razvoju ponude sportskog turizma. 

"Podelili smo i primere dobre prakse u uspostavljanju mehanizama za što veće učešće mladih u kreiranju i realizaciji omladinske politike", izjavio je ministar Udovičić.

Još jedna od tema sastanka bila je i konkretizacija realizacije zajedničkih aktivnosti i projekata u domenima omladine i sporta predviđenim Akcionim planom za 2019. godinu.

"Baš kao i u prethodnom periodu, naša saradnja je besprekorna i želimo da se naši mladi što češće susreću na omladinskim manifestacijama, da se temeljnije upoznaju i da razmene iskustva, znanja i perspektive za dalji lični i karijerni razvoj. Pripremamo se za Godišnju omladinsku konferenciju na jesen, povezivanje mladih korišćenjem dostupnih regionalnih inicijativa i evropskih fondova poput Fonda za zapadni Balkan, programa Erazmus+ i IPA programa prekogranične saradnje, kao i saradnji sportskih saveza Srbije i Republike Srpske putem razmene stručnjaka i organizovanja stručnih predavanja", dodao je Udovičić.

Prilikom posete Banjaluci dodeljena je sportska oprema Osnovnoj školi "Đura Jakšić" i Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević".

Izvor: T a n j u g

UdovičićBanjalukasportististipendije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva