:

:

TV Most

clock

April 19, 2019   15:06

0

323

Mitrovica: Potpisani ugovori o saradnji svih ekonomskih fakulteta u Srbiji i Republici Srpskoj

Ekonomski fakultet  Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas je bio  domaćin  dekanima svih državnih Ekonomskih fakulteta iz Srbije i Republike Srpske. Potpisani su ugovori o nastavno-naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji, a u  cilju uspostavljanja dobrih odnosa na polju razmene iskustva i znanja iz oblasti nastavnog procesa,  nastavno-naučnog i naučno-istrazivackog rada.

Ugovorima će se na viši nivo i zajednički nastupi na interesantnim projektima, razmeni nastavnog osoblja i studenata.

“Važna nam je podrška, pre svega Republike Srbije koja čvrsto stoji uz nas, ali i dekana svih ali i ekonomskih fakulteta koji su danas ovde.  Podrška u podizanju kapaciteta naše institucije i obezbeđivanju veće frekvencije nastavnika i studenata u razgovorima o osavremenjavanju studijskih programa”, rekla je prof. dr Tanja Vujović, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Prištini, Kosovska Mitrovica

Prema mišljenju prof. dr Branislava Boričića, dekana Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu potpisani sporazumi predviđaju saradnju u domenu naučno-istraživačkog rada i razmene nastavnika i studenata.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić kaže da Ekonomski fakultet PU je fakultet kome se zbog postignutih rezultata s pravom veruje.

“Možemo nešto naučiti od kolega iz Mitrovice u realizaciji nastavnog procesa. Ovde smo da dogovorimo akademsku,kolegijalnu, patriotsku i bratsku saradnju”, naglasio je Stanić.

Prof. dr  Radomir Bozić, dekan Ekonomskog fakulteta Pale deo svoje karijere proveo je na Univerzitetu u Prištini. Za njega je, pored profesionalnog angažmana i emotivan trenutak.

“Tih godina se rado sećam, godine divnog iskustva, kvalitetnog rada koje su mi pružile priliku da se ponovo bavimo naučno-istraživačkim radom. Ponosan sam na to vreme, saradnju i doprinos koji sam imao priliku da dam obrazovanju tih generacija studenata”, istakaoje Bozić.

Prof.dr Stanko Stanić pokrenuo je na sastanku inicijativu da svi fakulteti doniraju biblioteci Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici vlastita izdanja, knjige i monografije i inicijativu za stipendiranje po jednog odličnog studenta sa ovih prostora iz socijalno ugroženih porodica.

Izvor: TV Most

Ekonomski fakultet PUugovoriKiMMitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva