:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Mart 09, 2019   15:36

0

197

Moskva: Član osoblja ambasade SAD nosio bombu na aerodromu

Službenik američke ambasade u Moskvi pokušao je danas da uđe na aerodrom "Šeremetjevo" noseći u prtljagu bombu sa osiguračem, ali bez eksploziva, javlja Tas s.

"Osoblje aerodroma skenirali su prtljag službenika ambasade SAD i otkrili predmet koji je izgledao kao bomba", rekao je za Taš izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

"Oni su zvali tehničare koji su potvrdili da je to bomba sa osiguračem, ali bez eksploziva, iako je u telu bombe bilo tragova eksploziva", dodao je isti izvor.

Aerodromska policija je odmah obavestila američku ambasadu o tom incidentu.

"Očekujemo od ambasade da objasni ponašanje svog službenika", rekao je izvor iz ministarstva koji ističe da u ministarstvu smatraju da je ovaj incident namerna provokacija.

"Od terorističkih napada 2001. godine, SAD posvećuju ogromnu pažnju bezbednosti vazdušne plovidbe, tako da on nije mogao da ne razume da je bomba u njegovom prtljagu ozbiljna stvar. Znači da je to učinio svesno", kaže isti neimenovani izvor.

Službenik je rekao da napušta Rusiju jer je njegov mandat u američkoj ambasadi završen i tvrdi da je bombu kupio za svoju ličnu kolekciju. Bomba mu je oduzeta, a on se zatim ukrcao na let za Njujork.

Izvor: Танјуг

aerodrom u Moskvi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva