:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Novembar 09, 2018   9:54

0

98

Napad nožem u Melburnu

Jedna osoba je ubijena, a dve su povređene, u napadu nožem koji se dogodio u centru Melburna. Napadača koji ih je napao i vitlao nožem na ulici policija je upucala i primljen je u bolnicu u kritičnom stanju.

Šef policije australijske savezne države Viktorija – Dejvid Klejton navodi da nema saznanja o povezanosti sa terorizmom.

"Troje ljudi je izbodeno, nažalost jedna od tih osoba preminula je na licu mesta. U ovom trenutku nema saznanja o povezanosti sa terorizmom, ali bićemo otvorenog uma u vezi sa bilo kakvom vezom", rekao je novinarima Klejton, prenosi Rojters.

Australijski mediji javljaju da druga žrtva ima povredu glave, a stanje treće povređene osobe nije poznato.

Do napada je došlo u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu kada je policija pozvana zbog vozila koje je gorelo u ulici Burk.

Na video snimcima koji su se pojavili na internetu vidi se kako muškarac preti policiji držeći u ruci nešto nalik na nož, a jedan od prolaznika pokušava da ga zaustavi gurajući potrošačka kolica ka njemu.

Policija je saoštila da je napadač nakon ranjavanja uhapšen i da su stražari postavljeni ispred njegove bolničke sobe.

Jedan od prolaznika Dru Her navodi za Australijski Asošiejtid Pres (AAP) da je hodao ulicom kada je čuo eksploziju koja je došla od automobila koji se zapalio i da je potom video "velikog momka kako udara policijski automobil".

Her je naveo da je "oko 1,93 metra visoki napadač bio obučen u islamsku odeću i imao afrički izgled".

"Policajci su pokušavali da ga obore udarajući ga palicama, ali on se nije dao", rekao je očevidac.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva