:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Decembar 13, 2018   23:01

0

166

Naredne godine 56 kamera na autoputu Beograd Niš

Na autoputu Beograd - Niš naredne godine biće postavljeno 56 kamera na 14 lokacija koje će snimati vozače koji budu pokušali da izbegnu da plate putarinu na naplatnoj rampi, a takvih je 35.000 godišnje, objavio je Blic u sutrrašnjem izdanju.

Predstavnik "Puteva Srbije" Darko Savić kazao je za list da godišnje 35.000 vozila izbegne plaćanje putarine, jer je zabeležen njihov ulazak na autoput, ali ne i kada i gde su izašli.

"Oni su, naravno, izašli na nelegalan način, a ne kroz naplatnu stanicu", rekao je Savić i dodao da "to znači da je to vozilo prošlo kroz žicu", te da vozači i stanovnici mesta duž autoputa seku žicu i razgradjuju je.

Prema njegovim rečima, takvi vozači prave "višestruku štetu", jer se tako pravi materijalna šteta, bez ograde životinje mogu izaći na put, a država trpi i štetu zbog neplaćanja putarina.

"Godišnje imamo oko 35.000 odbeglih vozila, što nije mnogo u odnosu na 50 miliona vozila kojima 'Putevi Srbije' naplate putarinu. Naglašavamo da je naša intencija da naplatnost putarine, koja je i sada rekordna na svetu 99,92 procenta, podignemo na 100 odsto", kazao je Savić.

Kako je najavio, kamere će beležiti i registarske tablice vozila koja se kreću brzinom do 250 kilometara na sat.

On je dodao da će biti pokrenut "RDS-TMC radio sistem" koji će vozače preko radija obaveštavati o stanju na autoputu, naplatnim stanicama, graničnim prelazima, zastojima, kao i o meteorološkim uslovima.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva