:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2018   22:24

0

287

NATO podržava KBS u sadašnjem mandatu

NATO podržava kosovske bezbednosne snage u njihovom sadašnjem mandatu, a ako bi se taj mandat promenio Severnoatlantski savet moraće da preispita nivo angažovanja NATO-a na Kosovu, izjavio je neimenovani zvaničnik NATO-a za "Rojters".

Isti izvor je u odgovoru putem mejla britanskoj agenciji, povodom odluke kosovske skupštine o transformaciji KBS u vojsku, naveo da je na kosovskim vlastima da odluče o bilo kakvoj promeni strukture, mandata i misije KBS.

"NATO podržava kosovske bezbednosne snage u njihovom aktuelnom mandatu. Ako bi taj mandat bio promenjen, Severnoatlantski savet će morati da preispita nivo angažmana NATO-a na Kosovu. Mi ne možemo da predvidimo odluke Severnoatlantskog saveta", naveo je zvaničnik NATO-a.

Kosovska skupština je ranije danas u prvom čitanju usvojila sva tri vladina predloga zakona  o transformaciji kosovskih snaga bezbednosti u vojsku.

Donošenjem ovih zakona, parlament je praktično usvojio zakone o osnivanju vojske mimo kosovskog ustava.

Zakoni su usvojeni pošto su poslanici Srpske liste saopštili da se protive njihovom usvajanju, a nakon toga su i napustili salu, što su potom učinili i poslanici drugih manjinskih zajednica.

U neverovatno kratkom roku kosovska skupština je izglasala sva tri predložena zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva