:

:

TV Most

clock

Decembar 19, 2018   10:03

0

254

Ne treba očekivati ništa spektakularno od sastanka u Briselu

Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić ocenila je danas da ne treba očekivati ništa spektakularno od današnjeg sastanka u Briselu lidera zemalja Zapadnog Balkana s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

Ona je za TV Prva rekla da je sastanak ipak dobar znak da je EU stalo do regiona, da joj je stalo do regionalne saradnje i bezbednosti.

"Ovo je neformalni sastanak koji je visoka predstavnica za spoljnu politiku EU Federika Mogerini sazvala pred kraj godine. Sastanak je značajan jer pokazuje da je EU zabrinuta za situaciju u regionu, pre svega zbog usporavanja ili nedostatka dijaloga Beograda i Prištine", rekla je Grubješićeva.

Ocenila je da je "providna igra" prištinske strane koja pokušava da minira dijalog, pokušajem promene formata za dijalog.

Suzana Grubješić podseća i da je Federika Mogerini, posle neuspelog sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU s vlastima u Prištini, jasno poručila da se format za dijalog neće menjati i da će u njemu učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Hašim Tači sa prištinske strane.

"Dijalog mora da se nastavi, to je opšte poznato i opšte prihvaćeno, samo je pitanje kada. To može biti onog trenutka kada prištinske vlasti povuku ovu političku, a ne ekononmsku odluku o uvećenju taksi za 100 odsto na robu iz Srbiji i BiH, i kada se stvari koliko-toliko vrate u normalu", naglasila je Grubješićeva.

Izvor: Танјуг

GrubješićBriselDijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva