:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2018   11:40

0

42

Nenad Popović: Beograd da prekine pregovore sa Prištinom ako...

Ministar i predsednik SNP Nenad Popović smatra da Beograd treba da prekine pregovore sa Prištinom ako ona ne odustane od procesa formiranja vojske.

Popović je naveo da nakon poslednjih odluka kosovske skupštine o formiranju tzv. vojske Srbija treba da zahteva od "zapadnih sponzora lažne države Kosovo - da nateraju svoje štićenike da hitno stave van snage takvu odluku, jer će u suprotnom Srbija prekinuti sve dalje pregovore sa separatistima na Kosovu", saopšteno je iz SNP.

Prema rečima Popovića, ova odluka je "poslednji ekser u sanduk" Briselskih sporazuma koji se vode pod okriljem Evropske unije. "Posle ovakvih koraka Prištine, Srbija treba da preispita dalje sprovođenje dogovora koji su doneti u okviru Briselskih sporazuma, jer je sada jasno da su ti dogovori ništavni pred silom terorista iz Prištine i njihovih zapadnih zaštitnika", ukazuje Popović.

On smatra da Srbija kao odgovorna država mora jasno da stavi do znanja svima da neće dopustiti dalja poniženja i da će preduzeti sve mere da zaštiti svoje državne i nacionalne interese.

"Jasno je da Srbija u ovom trenutku mora još snažnije i čvršće da sarađuje sa našim saveznikom Rusijom po pitanju Kosova, kako bi se u narednom periodu sprečilo ukidanje UNMIK i formiranje takozvane Vojske Kosova, kao i da bi se obezbedilo poštovanje Rezolucije 1244 i sačuvala bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini", istakao je Popović.

Izvor: Tanjug,B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva