:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2019   15:03

0

316

NIS ulaže u zdravstvo oko milion evra

U Skupštini Srbije su generalni direktor Kompanije "NIS", Kiril Tjurdenjev i ministar zdravlja, Zlatibor Lončar potpisali Memorandum o saradnji, prema kom će ta kompanija ove godine, u okviru programa "Zajednici zajedno" uložiti 116,5 miliona dinara u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova.

Direktor "NIS-a" potpisao je i Sporazume o saradnji sa gradonačelnicima i predsednicima opština u 13 lokalnih samouprava, u kojima će ovaj novac biti iskorišćen za rekonstrukciju i osavremenjivanje ustanova za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.

NIS je saopštio da na ovaj način želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica i unapređenju kvaliteta života u njima, posebno najmlađima. Biće finansirano do pet projekata koje prijave zdravstvene ustanove u Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Nišu, Čačku, Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Novom Bečeju, Srbobranu, Žitištu, Kanjiži i Plandištu.

"NIS će uložiti više od milion Evra u zdravlje dece. Ova ulaganja ostaju naše trajno opredeljenje i ne zavise od ostvarene dobiti. Naša prava dobit je najbolja moguća – budućnost našeg deteta, a investicija u to nije obaveza, već privilegija" rekao je Tjurdenjev.

Ministar je rekao da je za ostvarivanje cilja zdravstvene usluge od najvišeg kvaliteta svim građanima Srbije neophodno da svi zajedno budemo odgovorni i solidni, dodajući da uspešne kompanije u tom smislu imaju veliku odgovornost prema društvu. Lončar se NIS-u zahvalio na uloženom novcu.

"Takva podrška, odnosno, izdvajanje sredstava za projekte koji su usmereni na oblast zdravstva, ka zdravstvenoj zaštiti dece i omladine od posebnog je značaja jer znamo da su nažalost demografski trendovi u našoj zemlji negativni". Naglasio je ministar Lončar.

Gradonačelnik Novog Sada podsetio je na brojna ulaganja NIS-a u prethodnih 10 godina, u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, u sport, kulturu, obrazovanje i zaštitu životne sredine.

"Hvala vam na tome. Ja sam siguran da ćemo mi, kao lokalne samouprave, kao gradovi i opštine biti spremni, da imamo dobre projekte, zajedno sa NIS-om, da najbolji projekti budu vrednovani i ocenjeni, da ove investicije koje ste vi opredelili, kao društveno odgovorna komanija, budu investirane, odnosno distribuirane na one adrese gde je to najpotrebnije". Istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

NIS je do sada u društveno odgovorno poslovanje uložio 3,7 milijardi dinara. O izboru projekata će odlučivati komisija u kojoj su predstavnici ministarstva, NIS-a i lokalne zajednice. Konkuurs je otvoren do 22. aprila, uslovi i propozicije se mogu naći na sajtu "zajednicizajedno.nis.eu", a rezultati će biti objavljeni do 31. maja.

Izvor: RTv

NISzdravstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva