:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Mart 25, 2019   8:02

0

241

Novak Đoković savladao Argentinca Federika Delbonisa

Novak Đoković je savladao Argentinca Federika Delbonisa sa 2:1 (7:5, 4:6, 6:1) u trećem kolu masters turnira u Majamiju. U osmini finala, Đoković igra u utorak protiv Roberta Bautiste Aguta.

Argentinac je u Majamiju poželeo da se pokaže u najboljem svetlu u duelu sa prvim reketom sveta. Pristojan otpor pružio je na početku prvog seta, ali je Novak kontorlisao igru i diktirao tempo.

Đoković je napravio brejk za 3:1, a onda mirno privodio set kraju. Imao je set loptu pri vođstvu 5:2, ali je Argentinac uspeo da se iskobelja iz neprijatne situacije i osvoji gem na svoj servis.

Potom, veoma čudna situacija. Praktično niotkuda, Delbonis je uspeo da napravi brejk i unese neizvesnost u finiš prvog seta. Đoković je neočekivano popustio, što je iskoristio Delbonis i izjednačio na 5:5. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, Novak je osvojio gem na svoj servis, a potom i napravio brejk za 7:5.

Drugi set je gotovo identično kao i prvi - Novak je napravio brejk za 3:1. Ipak, sada je Delbonis odmah uzvratio brejkom, posle nekoliko atraktivnih udaraca i lepih poena. Nakon tog brejka, Delbonis je dobio samopouzdanje, pa je igrao sve smelije i sve bolje. Nije mogao da promaši polje, pritom je udarao prilično snažno lopticu, što mu je donelo novi brejk i prednost 4:3.

Argentinac je u naletu a Đoković sve nervozniji, što je Delbonisu donelo izjednačenje u setovima - 6:4.

Novakov stav u odlučujućem setu je bio, čini se, bolji, kao i igra, što mu je donelo brejk za 3:1, a potom vrlo siguran servis gem i prednost od 4:1.

Novi brejk, i Novak je konačno mogao da odahne. Prednost od 5:1, a potom servis za pobedu i osminu finala.

Đoković igra u osmini finala protiv Roberta Bautiste Aguta, koji je savladao Fabija Fonjinija sa 2:0 (6:4, 6:4), a pre tog meča eliminisao Janka Tipsarevića.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 7.972.535 dolara.

Izvor: RTS

TenisMastersMajami
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva