:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2019   20:20

0

136

Novi pozorišni festival u Nišu okuplja teatre iz regiona

Teatar na raskršću, novi pozorišni festival u Nišu će od 11. do 19. marta okupiti predstave iz regiona od pozorišta iz Maribora, preko Cetinja, Varaždina do Plevena. I programski savet, kojim predsedava reditelj Nebojša Bradić i žiri festivala koji predvodi glumica Mia Begović okuplja eminentne pozorišne stvaraoce sa Balkana.

Novoosnovani festival će kroz osam takmičarskih predstava, ali i tribine i promocije, publici ponuditi sličnosti i razlike kulturnog identita zemalja sa ovih prostora.

"Programski savet festivala, Narodno pozorište Niš i grad Niš su se potrudili da na prvom festivalu 'Teatar na raskršću' okupe predstave koje su svaka na svoj način uzbudljive", kaže direktor Narodnog pozorišta u Nišu, Spasoje Ž. Milovanović.

"Kad kažem uzbudljive mislim na, pre svega, pozorišnim jezikom uzbudljive. Svaka od njih dolazi sa različitom estetikom ali sa nekako istim problemom, odnosno tematizovanjem istih ili sličnih problema", navodi Milovanović.

Predsednik Programskog saveta Nebojša Bradić smatra da je novi festival prilika da se ponude različite platforme za dijalog sa pozorišnim stvaraocima u tome što se zove teatar Balkana i mogućnosti saradnje – od razmene programa i umetnika do korpodukcija.

Izvor: RTS

Teatar na raskršćuNiš
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva