:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

clock

Decembar 06, 2018   20:33

0

72

Objavljene nominacije za Zlatni globus

Nominacije za nagradu Zlatni globus obično su tačan nagoveštaj kakav rasplet treba očekivati na dodeli Oskara i sva je prilika da su Bredli Kuper i film "A Star is Born" među favoritima za trijumf na obe ceremonije.

Prenos 76. Zlatnog globusa će raditi NBS, a moći će da se gleda u čak 210 država sveta.

Nominovane u čak 25 kategorija pročitali su glumci Teri Kruvs, Danai Gurira, Lesli Man i Kristijan Slejter.

U kategoriji Najbolja drama za nagradu konkurišu ostvarenja "Black Panther", " BlacKkKlansman", "Bohemian Rhapsody", "If Beale Street Could Talk" i rediteljski prvenac Bredli Kupera "A Star Is Born".

Za Zlatni globus u konkurenciji mjuzikl i komedija takmičiće se "Crazy Rich Asians", "The Favourite", "Green Book", "Mary Poppins Returns", "Vice".

Među nominovanima za najboljeg glumca u kategoriji drama našli su se Bredli Kuper, Vilijam Defo, Džon Dejvid Vašington, Rami Malek i Lukas Hedžis, dok su u istoj kategoriji među nominovanim glumicama: Glen Klous, Nikol Kidman, Lejdi Gaga, Meliša Mekartni i Rosamund Pike.

Nagradi Zlatni globus za najboljeg reditelja nadaju se Bredli Kuper, Alfonso Kuaron, Piter Fareli, Spajk Li i Adam Mekki.

Nagradu za najbolji scenario očekuju Alfonso Kuaron, Debora Dejvis i Toni Meknamara, Beri Dženkins, Adam Mekki i Brijan Cjure i Piter Farel i Nik Velonga...

Za najbolji strani film nominovani su "Cupernum", "Girl", "Never Look Away", "ROMA" i "Soplifters", dok su su kategoriji televizijske dramske serije u konkurenciji "The Americans","Bodyguard", "Homecoming", "Killing Eve" i "Pose".

Među nominovanima za televizijsku seriju u kategoriji mjuzikla ili komedije našli su se "Barry", "The Good Place", " Kidding", "The Kominsky Method" i "The Marvelous Mrs. Maisel".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva