:

:

TV Most

Foto: OEK Sinergija

clock

Januar 18, 2019   17:32

0

242

OEK Sinergija sa predstavnicima studentskih parlamenata

Omladinska organizacija Sinergija, danas je održala prvi radni sastanak sa predstavnicima studentskih parlamenata Filozofskog fakulteta, Prirodno-matematičkog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kao i sa studentom prorektorom Prištinskog univerziteta Nemanjom Biševcem.

Na prvom sastanku ove vrste predstavljeni su rezultati rada OEK Sinergija i omladinski rad koji sprovode duže od šest godina u Kosovskoj Mitrovici i šire, uključujući edukativne treninge, pozorišne predstave, ulične akcije i aktivnosti obeležavanja međunarodnih, svetskih i nacionalnih datuma u oblasti prevencije nasilja, promocije rodne ravnopravnosti i omladinskog aktivizma.

Prisutni predstavnici OEK Sinergija i studentskih parlamenata zaključili su da će od proleća 2019. sprovesti prve zajedničke inicijative i akcije radi unapređenja položaja mladih i studenata u Kosovskoj Mitrovici i šire, organizovanjem raznovrsnih obuka i aktivnosti.

Dogovoreni su i dalji konkretni koraci u vidu sprovođenja edukativnih treninga na temu javnog nastupa i govorništva za studente u Kosovskoj Mitrovici.

Kako najavljuju iz Sinergije, ovo je tek prvi korak u saradnji OEK Sinergija i studentskih parlamenata i drugih organa Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Radni sastanak je organizovan u okviru kampanje Omladinski rad za bolji grad, koji sprovode OEK Sinergija, Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) i partnerske organizacije, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Cilj kampanje jeste prepoznavanje omladinskog 

Izvor: Radio Kontakt Plus

OEK SinergijaKiMKosovska Mitrovicastudentski parlament
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva