:

:

TV Most

Foto: Vlada Srbije

clock

Decembar 17, 2018   15:35

0

215

Otvorena deonica zapadne obilaznice oko Subotice

Nakon 28 godina od početka izgradnje, danas je puštena u saobraćaj deonica zapadne obilaznice oko Subotice, od petlje Subotica-jug, na auto-putu Beograd–Horgoš, do industrijske zone Mali Bajmok.

U poslednje dve godine završena je deonica "ipsilon" kraka auto-puta duga 12 kilometara, a još toliko puta je preostalo da se uradi do naselja Kelebija kako bi se teretni saobraćaj potpuno izmestio iz Subotice i povezao Koridor 10 sa graničnim prelazom Kelebija.

"Sledeće godine ćemo završiti još 12 kilometara i za to smo u budžetu Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture izdvojili 1,4 milijarde dinara za 2019. godinu i verujem da u januaru će se raspisivati javni poziv i da će sve to ići onako kako je planirano", navela je resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Ukazala je da sledeće godine počinju radovi na jako važnoj deonici rehabilitacije i modernizacije pruge Beograd–Budimpešta, na deonici između Novog Sada i Subotice.

"To je najvredniji ugovor koji smo prošle godine kao komercijalni ugovor potpisali, 1,1 milijarda dolara je vrednost tog ugovora i to počinjemo takođe da radimo 2019. godine", zaključila je Mihajlovićeva.

Izvor: Танјуг

Zorana Mihajlovićzaobilaznicaautoput
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva