:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2019   12:36

0

202

Otvorena fabrika "Aptiv Pakard" u Leskovcu, posao za 1.100 radnika

Fabrika "Aptiv Pakard", za proizvodnju elektroinstalacija za autoindustriju, otvorena je u Zelenoj zoni u Leskovcu. Trenutno je zapošljeno više od 400 radnika, a plan je da do kraja 2019. ta fabrika ima 1.100 zaposlenih.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik i direktor segmenta za proizvodnju zadužen za region Evrope i Bliskog istoka Ulrih Ajhler i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
Prema pisanju medija, engleska tehnološka kompanija uložila je 25 miliona evra u izgradnju kompleksa površine 30.000 kvadrata na zemljištu površine šest hektara koji je Grad Leskovac ustupio fabrici.

Iz kompanije navode da su ključni razlozi za otvaranje novog pogona u Leskovcu povoljno poslovno okruženje, stručna radna snaga i lokalna infrastruktura.

Ova fabrika u Leskovcu je druga fabrika kompanije "Aptiv" u Srbiji, a već ima proizvodnu jedinicu u Novom Sadu otvorenu 2015. godine, koja zapošljava oko 3.000 radnika i proizvodi instalacije i module za proizvođače automobila u celoj Evropi.

Sa sedištem u Gilingemu, kompanija zapošljava više od 147.000 ljudi i ima proizvodne pogone u 45 zemalja.

leskovacfabrikavučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva