:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 23, 2019   12:57

0

229

Pacoli pozvao Albance da glasaju za Pendarovskog

Ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Bedžet Pacoli na svom fejsbuk profilu pozvao je Albance u Severnoj Makedoniji da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za kandidata vladajuće koalicije Socijaldemokratskog saveza i DUI Stevu Pendarovskog, prenosi portal Plusinfo.

"Ovaj proces predstavlja još jedan korak u demokratskom sazrevanju ove zemlje. Albanci su obogatili političku ponudu sa kandidaturom profesora Blerima Reke i sa podrškom konsenzualnom kandidatu. Sada je vreme u drugom krugu, u ime unapređenja njihovog statusa u ustavnim okvirima, da se Albanci udruže i podrže kandidata koji garantuje put, bez povratka nazad, ka evroatlantskim integracijama Severne Makedonije", napisao je Pacoli.

Kandidat vladajuće koalicije Socijaldemokratskog saveza i albanske DUI Stevo Pendarovski predstavljen je kao zajednički konsenzualni kandidat zato što će, kako su naveli predstavnici vladajuće koalicije, zastupati interesa dve najbrojnije zajednice, Makedonce i Albance u Severnoj Makedoniji.

Sa druge stran, brojni eksperti u Severnoj Makedoniji smatraju da Stevo Pendarovski ne može biti konsenzualni kandidat, jer bi takav kandidat trebao da uživa podršku svih političkih subjekata u državi, bez obzira na to koju etničku zajednicu predstavljaju.

Izvor: Танјуг

Bedžet Pacoli
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva