:

:

TV Most

clock

Oktobar 15, 2018   18:20

0

41

Pacoli: Smenjen ministar policije Bejtuš Gaši

Na zahtev stanke Alijansa za Novo Kosovo (ANK) smenjen je ministar unutrašnjih poslova privremenih kosovskih institucija Bejtuš Gaši, javlja RTK na srpskom jeziku, pozivajući se na organizacionog sekretara te partije Rahima Pacolija.

„Partija je tražila smenu ministra Gašija iz redova stranke zbog lošeg rešavanja pitanja koji se tiču građana. Očekuje se da sada na tu funkciju bude imenovan neko drugi“, rekao je Pacoli za RTKlive.

RTK navodi da Pacoli nije hteo da kaže ko će doći na mesto Gašija. S druge strane, prištinski „Ekspres“ objavio je da se očekuje da će za novog ministra unutrašnjih poslova privremenih kosovskih institucija biti imenovan Ekrem Mustafa, navodi se u pres klipingu Unmika. Međutim, „Ekspres“ ističe da kosovska vlada još nije zvanično potvrdila da Gaši više nije njen deo. Pacoli je za „Ekspres“ rekao da je Gaši smenjen zbog lošeg obavljanja posla.

„Ekspres“ navodi da je vest potvrdio i Agim Bahtiri iz ANK-a, inače stranke kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija. Gaši je pre izbora za kosovskog ministra unutrašnjih poslova bio zamenik ministra kosovskih bezbednosnih snaga, podseća RTK.

Ukoliko se potvrdi vest o smeni Gašija, on je drugi kosovski ministar unutrašnjih poslova koji je smenjen od formiranja kosovske vlade na celu sa Ramušom Haradinajem.

Pozivajući se na svoje izvore, mediji su ranije danas preneli da će Gaši biti smenjen zbog uske povezanosti sa serijom pljački u više filijala banaka, od kojih su neke bile oružane, što je, kako kazu, prouzrokovalo velike materijalne štete.

Haradinaj je pre nekoliko meseci smenio tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Flamura Sefaja zbog tajne deportacije šest turskih državljanja koji su navodno bili povezani sa Gulenistima.

Izvor: Tanjug,Krstarica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva