:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 22, 2018   12:14

0

43

Palmer doputovao u Makedoniju, susret sa Ahmetijem

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara, Metju Palmer doputovao je danas u Skoplje da bi s zvaničnicima Makedonije razgovarao o podršci SAD u primeni Prespanskog sporazuma, koji su početkom jula potpisali predstavnici Makedonije i Grčke.

Sporazum podrazumeva ustavne promene i promenu imena te bivše jugoslovenske republike u Republika Severna Makedonija.

Palmer će, kako je najavljeno, sa makedonskim zvaničnicima razgovarati i o važnosti napretka makedonske reformrske agende, saopštila je Ambasada SAD u Makedoniji.

Američki zvaničnik je u Makedoniju došao iz Beograda, gde je učestvovao na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Odmah po dolasku u Skoplje Palmer se sastao sa liderom albanske partije Demokratske unije za integracije, Ali Ahmetijem, čija stranka je manja članica vladajuće koalicije, preneo je portal a1on.mk.

Kako je saopštila ta stranka, Albanci su Palmeru obećali da će nastaviti da daju konstruktivan doprinos i u narednom periodu sve dok postupak usvajanja Prespanskog sporazuma ne bude okončan i zaokružen proces integracije Makedonije u EU i NATO.

"Makedonija i region nemaju drugu alternativu osim evroatlantskih integracija i usvajanja demokratskih i zapadnih standarda", rekao je Ahmeti tokom susreta sa Palmerom.

Planirano je da se Palmer sastane sa ministrom spoljnih poslova Makedonije Niklom Dimitrovom, a potom i sa premijerom Zoranom Zaevom, nakon čega se očekuju izjave za medije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva