:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Novembar 14, 2018   21:17

0

107

Partizan izgubio od Zenita u Sankt Peterburgu

Košarkaši Partizana zabeležili su peti poraz u Grupi C Evrokupa, pošto su u meču sedmog kola izgubili od Zenita 75:71. Ruska ekipa velikom serijom stigla do ubedljive prednosti, crno-beli nisu mogli više od neizvesne završnice. Naredni meč Partizan igra na svom terenu protiv Valensije 21. novembra.

Crno-beli nisu odigrali loš meč, osim krajem treće i početkom poslednje četvrtine, kada je ruski tim napravio odlučujuću prednost na meču.

Partizan je odlično odigrao prvo poluvreme. Izabranici Andree Trinkijerija imali su u jednom trenutku i devet poena prednosti, a na veliki odmor otišli su sa vođstvom od 44:40.

Ipak, finiš treće deonice, u kojoj su crno-beli postigli samo deset poena, i početak psolednje četvrtine obeležila je velika serija Zenita, koji je u jednom trenutku stigao do 15 poena prednosti 69:54.

Partizan je u finišu uspeo da stigne prednost rivala. Trojkom Vanje Marinkovića gosti su stigli na samo četiri poena minusa, kasnije i na dva, ali je Zenit ipak sačuvao prednost i zabeležio četvrtu pobedu u takmičenju.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Vanja Marinković sa 11 poena, ali je prvi pogodak iz igre zabeležio u 35. minutu. Markus Pejdž dodao je deset poena, a Aleksej Nikolić i Bandža Si po devet.

Najbolji na meču bio je Sergej Karašev sa 21 poenom, Truškin je postigao 12, a Valijev 11 u timu Zenita.

Crno-beli do kraja prvog dela takmičenja imaju još tri utakmice, dve u Beogradu, pa nije nemoguće da se domognu četvrtog mesta koje vodi u drugu fazu.

Ipak, za tako nešto biće potrebno i malo sreće, odnosno loši rezultati Trenta i Turk Telekoma, ekipa sa kojima se Partizan bori za četvrto mesto u grupi.

Veliki korak napred u ostvarivanju cilja crno-beli mogu da naprave već naredne sedmice, kada u Beograd stiže vodeća Valensija.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva