:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Decembar 11, 2018   22:56

0

164

Partizan slavio protiv Asvela i sačuvao šanse za Top 16

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima ekipu Asvela sa 78:75 (17:12, 20:20, 19:25, 22:18), u utakmici devetog kola Grupe C Evrokupa.

Crno-beli su upisali treću, vrlo važnu pobedu u Evrokupu i tako ostali u igri za plasman u drugu fazu takmičenja. Na drugoj strani, Asvel sada ima skor od šest pobeda i tri poraza i drugi je na tabeli.

Beogradsk tim su do pobede vodili Markus Pejdž, Aleksej Nikolić i Džok Lendejl koji su postigli po 15 poena, Vanja Marinković je dodao 11, a Djordje Gagić deset poena. U redovima Asvela najbolji je bio Miro Bilan sa 17 poena.

Partizan je tokom celog prvog poluvremena bio u vodjstvu, a najveću prednost imao na početku druge deonice – 12:21. Crno-beli su propustili dve prilike da odu i na dvocifrenu razliku, a nakon toga je usledila serija Asvela koji je sredinom tog dela igre prišao na 23:22.

Izabranici Andree Trinkijerija su čuvali prednost sve do 24. minuta meča kada je, vodjen Kalnietisom, Asvel došao do vodjstva – 41:40.

Partizan je, medjutim, odbio napad Asvela. Posle trojke Pejdža i poena Zagorca, Nikolića i Marinkovića, crno-beli su ponovo bili u plusu – 54:50.

Asvel je, ipak, zahvaljujući promašajima Partizana, na poslednji odmor otišao s poenom prednosti, da bi se u poslednjoj deonici timovi smenjivali u vodjstvu sve do dva minuta pre kraja meča kada je Partizan serijom 8:0 poveo sa 76:69.

Kada je izgledalo da je sve gotovo, Partizan je ponovo sam sebi zakomplikovao situaciju. Asvel je postigao četiri brza poena, potom je Lendejl promašio oba slobodna bacanja, za razliku od Bilana koji je bio siguran sa penala – 76:75.

Marinković je 15 sekundi pre karaja meča pogodio oba slobodna bacanja, nakon čega Asvel nije iskoristio poslednji napad.

Partizan u poslednjem kolu grupne faze Evrokupa dočekuje Turk Telekom.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva